pondelok 24. decembra 2012

24. december - Vianoce u nás

Všade vyhrávajú koledy, sedíte na gauči, pozeráte milióny vianočných rozprávok, z kuchyne sa šíri úžasná vôňa a vy žerete perníky, šuhajdy a oberáte salomky s krásneho, blikajúceho stromčeka, na adventnom venci svietia štyri sviečky a netrpezlivo čakáte na ten okamih kedy všetko začne.
Tak tomu sa hovoria Vianoce, sviatky pokoja, radosti, lásky, keď celá rodina je spolu.
24. december je deň, ktorý milujeme.

Sľúbila som vám vianočný príspevok. No keďže mám 24 minút a potom musím ísť chystať sa.
Takže u nás je to trochu (dosť) inak. Ale veď každá rodina to má tak ako jej to vyhovuje.
Takže, u mojej babky (ktorá býva o poschodie vyššie od nás) k nej všetci ideme (to je: ja, mamka, ocko, brat, sesterky, teta a ujo) takto sa všetci zídeme už o pol tretej. (dosť skoro, že?) Potom sa najeme, rozdáme si darčeky a utekáme do kostola, ktorý je už o piatej.
Keď prídeme s kostola ide každý ku sebe domov a tak si opäť rozbalujeme darčeky, ale to už ako medzi mnou, bratom, mamkou a ockom. (u sesterky tiež tak medzi sebou)
No takže tak, pochopili ste? Ak nie, nevadí, ani sa vám nečudujem :D

Dám vám tu pár fotiek, nášho stromčeku a stromčeku u babky. No keďže o jednej musím ísť sa chystať, hm, nie nieje to skoro, ale pochopte najprv idem pomôcť nachystať ku babke stôl, čo aj dosť trvá a potom sa idem ja chystať-obliecť a ešte kulmovať vlasy. Takže tak.

 náš stromček                                                                             stromček u babky (som ozdobovala :D)
                                                         náš adventný veniec

                                                         A tu sú zabalené darčeky :-)

Tak to je všetko, majte sa pekne, krásny a veselý štedrý deň a bohatého Ježiška :-)

4 komentáre:

  1. my slavíme Vánoce po tři dny, taky to máme dost složité :D také ti přeji krásné Vánoce!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. máš 24 minút a je 24. decembra, to máte milé že sa všetci zídete u babky, my to oslavujeme asi 2 týždne pretože 24 normálne, potom ideme ešte so sestrou k ockovi potom 1.1 je v Rusku tiež a ešte 6.1 :)nie na každý deň si dávame darčeky ale to nevadí, hlavné je to že sa zídeme v pokoji :3 máte pekné stromčeky a pekný vianočný príspevok

    OdpovedaťOdstrániť
  3. My sme vzdy ko rodina zvlast a potom 25. jednej babke a 26. k druhej babke :)

    OdpovedaťOdstrániť