piatok 8. februára 2013

Veľa snehu...


Sniežik sa nám chumelí,
zima je zimička.
Polia, lúky vybieli
zapadne cestička.

Zakry svojou perinkou
celý kraj náš milý.
Veď sme sa už na teba
tak veľmi tešili.

Padaj sniežik, padaj nám
tešia sa ti deti.
Naša pieseň radostná
v ústrety ti letí.
 
Ahojte. Prajem pekný piatok. Ako ste si už iste všimli, snehu nám teda riadne pribudlo. Aspoň u nás v PP a okolia.
V stredu my začal lyžiarak, ktorý som už spomínala. Prvý deň, bol fajn, aj keď bol taký "ťažký" sneh a dosť sa lepil na lyže. - aspoň na tie moje- :D :D Sneh sa mi lepil na spodok lyží a následne na to, my to nešlo, myslím lyže sa nechceli posúvať. Takže mi každú chvíľu učiteľka čistila lyže. :D No a potom to už bolo lepšie, lebo sa lyže navoskovali a bolo všetko v poriadku.
Príhody z  prvého dňa: Tak asi tá prvá na ktorou sa dosť smejem, je keď úplne na začiatku sme išli na malý vlek, ktorý je dosť pomalý. A ako som hovorila na začiatku sa mi dosť lepil sneh a jednoducho mi lyže nešli. Takže ideme na vlek, zoberiem kotvu, a..? No domyslite si. Kotva ma ťahala a lyže nič. :D Dosť som nechápala vtedy :D Cítila som ako sa mi nohy vyťahovali z lyžiarok. :D No ale nakoniec sa mi tie lyže pohli. :D :D
No a tá druhá, nie je vtipná, ale keďže sa dosť často stáva, že niekdo spadne na vleku, tak ho potom zastavujú. No a mne sa stalo, že keď som bola na vleku, na kopci, tak akurát ten vlek zastavili. Mne sa to ešte nestalo. Alebo žeby hej? Neviem, nepamätám si -_-
Štvrtok vyzeral nasledovne. Ráno sa zobudím, a rodičia mi vravia, že riadne nasnežilo. Najprv som si vravela, že hm, to bude isto nejakých 5-10 centimetrov, až kým som sa nepostavila, išla k oknu, a pozrela sa na múriky, ktoré máme pred bytovkou a videla som na nich asi tak 20-30 centimetrov snehu. No skoro mi oči vypadli. Cesta do školy bola asi také predieranie snehom. Ale do školy som sa dostala. Tak sme tam stáli, a zrazu nás učitelia volajú do školy, a oznamujú nám, že lyžiarak sa ruší, lebo sa dosť veľa ľudí nedostavilo. Všetci sme boli sklamaný. A okrem toho nás v škole museli držať do pol dvanástej. Najprv sme išli von, akože stavať snehuliakov, no nakoniec to dopadlo tak, že sa všetci guľovali, alebo chalani zhadzovali dievčatá do snehu. Ja som sa tomu úspešne vyhla. A potom sme šli dnu, a išli do malej telocvični, dali sme si tam žinienky a pustili nám film, ktorý nikto nepozeral (volal sa Kolja). No nejak ten čas ubehol a išli sme domov.
Asi tak o štvrtej sme išli s tatikom do Kvetnice fotiť. (Ak neviete kde je Kvetnica, je pri Poprade, ak neviete kde je Poprad, tak si to vygooglite :D ) Sneh až po kolená, niekde až po stehná. ...No a fotky, kým sme sa tam dostali, na to miesto kde sme chceli, myslím v Kvetnici, tak už zašlo slnko, a fotky nevyšli. Nevadí.
Tretí deň: čiže dnes. Bolo fajn. Sneh bol super. Slniečko nám svietilo. A dnes som aj spadla! :-( V stredu nie, ale dnes áno. No, a teraz ma bolí koleno. Takže asi tak, ale dá sa to prežiť. ;-)
No a zajtra je víkend, takže oddych :-)

Dobre, takže dosť dlhý článok, dúfam, že ste sa dostali až tu. :D A nevadí vám, že som vám porozprávala o lyžiaraku. Ešte dva dni. Pondelok a utorok. :-) Tak sa majte pekne. Dám vám tú fotky, ktoré som fotila mobilom, keď som išla v štvrtok to školy. :-)










Nie sú kvalitné, ale čo už.

7 komentárov:

  1. bola som na Čingove včera a je tam snehu nad kolená ;) to bola guľovačka :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. snehu tam máte fakt dosť,u nás nič,už dva dni svieti slnko :) ale ešte by som poriadnu zimu brala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no snehu máme dosť, človek by povedal, že viac než dosť ;-) ..Aj u nás v piatok svietilo slniečko, takže lyžiarak bol super, slnko svietilo, a teplota tak akurát ;-)

      Odstrániť
  3. Vymenim slniecko za sneh, beries? :D

    OdpovedaťOdstrániť